Onze diensten

TOEKOMSTSTRATEGIE | DUURZAAMHEIDSBELEID | NIEUWE CONCEPTEN | WORKSHOPS VOOR TOEZICHTHOUDERS

VERDER Duurzaam en strategisch advies helpt organisaties om hun duurzaamheid en toekomstbestendigheid te vergroten. Onze praktische strategen combineren hiervoor duurzaamheidsaspecten met strategisch advies over de primaire doelen of taken van de opdrachtgever. In het adviestraject worden hierdoor naast duurzaamheid ook de eigen kernactiviteiten versterkt. Zo kunnen bedrijven en non-profit organisaties nu én in de toekomst een waardevolle bijdrage leveren aan hun klanten.

Wij helpen organisaties bij het maken van concrete plannen en kunnen wanneer nodig de implementatie hiervan begeleiden. We doen dit op uiteenlopende manieren: van korte advies of consultancy trajecten tot aan support bij de ontwikkeling van het product-portfolio of een complete organisatiestrategie. Onze oplossingen zijn praktisch, helder en effectief, en zorgen voor zichtbare stappen op weg naar duurzaamheid.

Wij werken volgens bewezen formats (best practices) als het kan, en ontwikkelen een vernieuwende aanpak op maat als het vraagstuk dat nodig heeft. Onze integrale benadering neemt de belangen van interne en externe stakeholders mee, net als de harde én zachte facetten van de vraag.

Hieronder lees je meer over onze diensten. Nieuwsgierig wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Toekomststrategie

De laatste jaren is duidelijk geworden dat duurzaamheid een thema is waar je als organisatie niet meer omheen kunt. We kunnen niet langer ontkennen dat de wereld verandert. Er zijn nieuwe bedreigingen om rekening mee te houden, van toekomstige schaarste aan grondstoffen tot aan meer en strengere regelgeving. Kortom, duurzaam ondernemen is noodzakelijk om in de toekomst overeind te blijven.

Binnen VERDER kijken we anders naar duurzaam ondernemen. We zien duurzaamheid en toekomstbestendig ondernemen juist als een kans. Het stimuleert je om beter vooruit te kijken, te luisteren naar klanten. Zo kun je volop innoveren om nog meer waarde te leveren en nu en in de toekomst een sterk merk te blijven. 

We helpen organisaties aan een sterke toekomststrategie en deze vervolgens stap voor stap in hun activiteiten te integreren.  

Duurzaamheidsbeleid

VERDER helpt bedrijven en organisaties om duurzamer te worden. We zijn er voor organisaties in alle kleuren groen: lichtgroene organisaties die willen starten met duurzaamheid, donkergroene organisaties die de smaak te pakken hebben en en alles ertussenin.

Starten met duurzaamheid

Wellicht staat jouw organisatie op het punt om werk te maken van duurzaam ondernemen. Het is dan essentieel te weten dat duurzaam ondernemen meer kansen biedt dan alleen afval scheiden, zonnepanelen op het dak en het vervangen van de lampen. De grootste impact van organisaties zit zo goed als altijd veel verder verweven in hun diensten of producten. 

Duurzaam ondernemen vereist daarom nieuwe kennis en vaardigheden. Die brengen wij! Het vraagt ook een andere kijk op de zaken en daarmee een zorgvuldig opgezet beleid. VERDER zorgt voor een effectief duurzaamheidsbeleid, dat goed geïntegreerd kan worden in de organisatiestrategie. Je kunt hiermee flinke stappen zetten om de klimaatimpact te verlagen en als organisatie groener te worden.

Duurzaamheidsbeleid 2.0

Veel bedrijven en instellingen hebben al een aantal jaar duurzaamheidsbeleid en daarmee stappen voorwaarts gezet. Ze zijn enthousiast over de voordelen die het oplevert. Niet alleen in termen van milieu- en klimaatimpact, maar ook voor de organisatie zelf.

Maar heeft dit beleid ook wel voldoende opgeleverd? Niet alle voor de hand liggende maatregelen hebben daadwerkelijk een gunstige duurzaamheidsimpact. En vaak zijn de businesskansen buiten beschouwing gelaten.

Duurzaamheidsbeleid kan nieuwe kansen bieden. Zoals het verhogen van de omzet door het vernieuwen van het productportfolio of het aanboren van andere markten. Ook kan het flinke besparingen opleveren, zoals minder materiaal en energiegebruik. Zo ontstaat een win-win situatie: succesvoller opereren met minder klimaatimpact op de aarde.Heeft jouw organisatie wel een duurzaamheidsbeleid, maar kon je nog niet profiteren van deze voordelen? Wij helpen je graag verder.

Nieuwe concepten

VERDER is sterk in conceptontwikkeling, waarbij we de basis van de organisatie als uitgangspunt nemen. Wij houden van het oplossen van problemen.

Onze oplossingen zijn effectief, creatief en vernieuwend. We zijn getraind om buiten de gebaande paden te denken en zo te komen tot verrassende concepten. Concepten die goed zijn voor jouw organisatie én goed zijn voor de wereld en samenleving. We werkten o.a. aan horecaconcepten, pre-loved fashion, en verrassende bewustwordingsactiviteiten.

Workshops voor toezichthouders

Duurzaamheid is voor toezichthouders een steeds belangrijker thema. Organisaties willen rekening houden met duurzaamheid vanuit de verantwoordelijkheid naar de maatschappij. Tevens is er nationale en internationale wet- en regelgeving waar organisaties aan moeten voldoen. De toezichthouder (RvT en RvC) moet dus wel vanuit zijn toezicht-rol naar duurzaamheid kijken. Toch is het in raden van toezicht nog een weinig besproken thema. In de beperkte contactmomenten die er zijn krijgen andere zaken vaak prioriteit. 

Het onderwerp is echter uitermate relevant in strategiebesprekingen, risicomanagement en grote investeringsbeslissingen, net als in het reguliere begrotingsproces en de goedkeuring van het jaarverslag. Niet voor niets stelt de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) expliciet: klimaat is financieel.

Voor toezichthouders die duurzaamheid op de agenda willen zetten, bieden wij workshops die je de handvatten geven om dit te doen. We geven up-to-date kennis over duurzaamheid en wet- en regelgeving. Je ontwikkelt je eigen visie op duurzaamheid in jouw organisatie. En we staan stil bij de organisatiedynamiek waarin je je rol vervult. Na deze workshop kom je beslagen ten ijs.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat verder dan vinkjes zetten”